Prosimy wybrać kraj dostawy

Wybór kraju/regionu może mieć wpływ na różne czynniki, takie jak cena, opcje wysyłki i dostępność produktów.

PL(PL)

Materialy multimedialne

Czy masz pytania? Potrzebujesz materialów?
Biezace informacje prasowe i material fotograficzny gotowy do publikacji sa dostepne tutaj.
Bedziemy wdzieczni równiez za Twój numer telefonu, adres e-mail czy numer faksu!

Kontakt do prasy Czy dodac Cie do naszej listy mailingowej dotyczacej materialów multimedialnych?

Nadszedł czas na innowacje – sposób na lockdown w wersji igus2021-04-22

Czy da się nie tylko funkcjonować, ale także nie spowolnić w czasie lockdownu? – Nam się udało – deklaruje igus i prezentuje 168 innowacji motion plastics na rok 2021

Spółka igus Polska – oddział światowego lidera technologii motion plastics, kontynuuje działania, którym przyświeca hasło „Unlock the lockdown”. – Aby „odblokować lockdown”, jeśli tylko sytuacja na to pozwala, warto postarać się przekształcić swoją firmę tak, aby nie dotknęły jej skutki globalnego kryzysu – mówią Daniel Marzec i Radomir Ochocki, dyrektorzy zarządzający igus Polska. – Z perspektywy czasu możemy powiedzieć, że nam się to udało.

Pozostać na rynku
– Rok 2020 z pewnością byłby dla nas lepszy, gdyby nie pandemia, ale i tak oceniamy go pozytywnie. Nie zatrzymaliśmy się ani na chwilę. W trzy dni przenieśliśmy pracowników do domów i zaczęliśmy organizować się w warunkach nowej normalności – mówi Radomir Ochocki.
Najważniejszym celem, jaki firma wyznaczyła sobie po ogłoszeniu pierwszego lockdownu w marcu 2020, było utrzymanie się na rynku i zachowanie ciągłości dostarczania rozwiązań dla przemysłu. Przez cały rok inżynierowie sprzedaży igus Polska odbyli niemal 2,5 tysiąca wirtualnych spotkań i poprowadzili 24 szkolenia online dla Klientów.
– Byliśmy zmęczeni zmianami, ale nie odpuściliśmy. Dzięki wprowadzonym już w marcu 50 usprawnieniom zakończyliśmy rok z 10 procentowym wzrostem względem 2019. Mamy również wrażenie, że przez ten cały czas nie tylko nie oddaliliśmy się, ale wręcz zbliżyliśmy do wielu naszych klientów – mówi Daniel Marzec. Podkreśla również, że spotkania online odkryły możliwości, jakie dotąd nie były dostępne bądź praktykowane, np. rozmowy z kilkoma klientami zlokalizowanymi na krańcach Polski w ciągu jednego dnia. Aby spotkania odbywały się na jak najwyższym poziomie, inżynierowie sprzedaży dzień wcześniej przesyłają do klientów próbki rozwiązań, które później są omawiane online. Firma angażuje się również w projekty związane z walką z koronawirusem. Tutaj wyzwaniem jest utrzymanie szybkości i ciągłości dostaw dla branży medycznej, która ma dużo większe zapotrzebowanie niż wcześniej.

Biznes w chmurach
W styczniu 2021 igus uruchomił nową centralę telefoniczną w chmurze. To konsekwencja trendu, jaki rozpoczął się rok wcześniej, związanego z rozwojem sprzedaży przez Internet. Na efekty długo nie trzeba było czekać. Rośnie nie tylko sprzedaż, ale także usługa iChat, dzięki której klienci mogą zapytać o wszystko, co ich nurtuje. Zakończyła się także gruntowna rewitalizacja strony internetowej spółki. W tej chwili można przez nią zamówić 80 tysięcy produktów, nie tylko z dostawą, ale również z pełną dokumentacją 2D i 3D. Hitem okazało się także 400-metrowe stoisko igus, które firma zorganizowała w swojej centrali w Kolonii, w zastępstwie wstrzymanych z powodu pandemii targów. W ubiegłym roku wirtualne stoisko targowe odwiedziło ponad 54 tysiące klientów, a aż 10 tysięcy wzięło udział w prezentacjach firmy. Wystawa igus zatytułowana „Technologia w górę, Koszty w dół” wciąż zrzesza fanów polimerowych rozwiązań, a w kwietniu 2021 została wzbogacona aż o 168 nowości produktowych.

Wszystkie innowacje, których premiera odbyła się podczas targów Hannover Messe, już niebawem będą dostępne na odświeżonym stoisku targowym igus.

Terminy "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" oraz "yes" są prawnie chronionymi znakami towarowymi firmy igus® GmbH/ Kolonia w Federalnej Republice Niemiec oraz, w przypadku niektórych, również w innych krajach. Jest to niepełna lista znaków towarowych (np. oczekujące na rozpatrzenie wnioski o rejestrację znaków towarowych lub zarejestrowane znaki towarowe) firmy igus GmbH lub spółek powiązanych z igus w Niemczech, w Unii Europejskiej, USA i/lub innych krajach lub jurysdykcjach.

igus® GmbH podkreśla, że nie sprzedaje żadnych produktów firm Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES , Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber oraz wszystkich innych producentów napędów wspomnianych na tej stronie. Produkty oferowane przez igus® należą do igus® GmbH.