Prosimy wybrać kraj dostawy

Wybór kraju/regionu może mieć wpływ na różne czynniki, takie jak cena, opcje wysyłki i dostępność produktów.

PL(PL)

Materialy multimedialne

Czy masz pytania? Potrzebujesz materialów?
Biezace informacje prasowe i material fotograficzny gotowy do publikacji sa dostepne tutaj.
Bedziemy wdzieczni równiez za Twój numer telefonu, adres e-mail czy numer faksu!

Kontakt do prasy Czy dodac Cie do naszej listy mailingowej dotyczacej materialów multimedialnych?

RBTX Online Marketplace 2.0: Low Cost Automation jest teraz jeszcze łatwiejszy2023-05-12

Intuicyjna konstrukcja oferuje natychmiastowy przegląd właściwych komponentów i ponad 100 opłacalnych rozwiązań automatyzacji

Jeśli szukasz indywidualnego, ekonomicznego rozwiązania automatyzacji, nie musisz szukać daleko dzięki rynkowi internetowemu igus RBTX. Zamiast kupować komponenty z wielu różnych źródeł, zainteresowani mogą znaleźć tutaj tanie komponenty robotyczne różnych producentów - wszystkie z gwarancją ceny i kompatybilności. Aby wybór odpowiednich pojedynczych części lub gotowego systemu był jeszcze łatwiejszy, firma igus prezentuje teraz Robotics Marketplace 2.0 z nowym wyglądem i nowymi funkcjami.

Zebranie wszystkich tanich opcji robotyki na jednej platformie i uczynienie automatyki tak łatwo dostępną, jak to tylko możliwe, jest celem firmy igus. Specjalista od motion plastics® uruchomił w 2019 roku swój RBTX.com rynek robotyki. Platforma internetowa szybko i łatwo łączy użytkowników i dostawców taniej robotyki. W ten sposób zainteresowani mogą znaleźć poszczególne komponenty lub kompletne rozwiązania dla swoich koncepcji automatyzacji, które dokładnie spełniają ich wymagania i budżet. "Na naszym rynku RBTX znajduje się obecnie 76 partnerów. RBTX jest dostępny w dziewięciu krajach, a zainteresowani mają obecnie do wyboru 259 różnych produktów - od robotów, oprogramowania, systemów sterowania i elektroniki mocy po kamery, chwytaki, czujniki czy silniki," mówi Alexander Mühlens, szef działu technologii automatyki i robotyki w firmie igus. Wszystkie komponenty są wcześniej łączone i testowane, aby idealnie ze sobą współpracowały. "Chcemy stale dodawać partnerów i produkty do naszego rynku online, aby użytkownicy zawsze mieli dostęp do szerokiej gamy aktualnych ofert w tym szybko rozwijającym się segmencie rynku," mówi Mühlens.

Osiągnij swój cel szybciej dzięki ulepszonemu doświadczeniu użytkownika
Jednym z celów korporacyjnych firmy igus jest to, aby "stać się firmą, z którą najłatwiej się dogadać." Dotyczy to również użyteczności naszych narzędzi i platform internetowych, takich jak RBTX. "Przeanalizowaliśmy naszą stronę internetową i uzyskaliśmy informacje zwrotne od naszych klientów, aby dowiedzieć się, jak możemy dalej optymalizować rynek online i doświadczenie użytkownika. Mamy nadzieję, że nowa szata graficzna tworzy jeszcze większą przejrzystość i rynkowy charakter, a także pozwala na jeszcze bardziej intuicyjne korzystanie. W ten sposób każdy zainteresowany może możliwie szybko i łatwo znaleźć odpowiednie rozwiązanie w zakresie robotyki," mówi Mühlens. Na platformie klienci mogą również znaleźć ponad 100 gotowych tanich kompletnych rozwiązań i przykładów zastosowań z gwarancją kompatybilności i listą części. Na przykład kilka aplikacji do klejenia jest dostępnych już od 6 010 euro. Nowy wygląd pozwala użytkownikom filtrować wyniki według aplikacji lub branży, co jeszcze bardziej ułatwia wyszukiwanie. Obecnie istnieją również inne kategorie produktów, takie jak oprogramowanie. Dzięki temu łatwo też znaleźć konwertery plików G-code lub CSV oraz kompletne interfejsy węzłów LabVIEW, MATLAB i ROS.

Uzyskaj najlepsze porady na każdym kroku dzięki RBTxpert.
Jeśli nie wiesz dokładnie, które rozwiązanie automatyzacji jest właściwe lub jakie komponenty są wymagane dla Twojej koncepcji automatyzacji, możesz uzyskać pomoc od RBTXpert. Usługa ta jest teraz dostępna dla użytkowników na każdym kroku na stronie internetowej i można ją zarezerwować bezpośrednio na spotkanie konsultacyjne. Usługa jest świadczona przez doświadczonych ekspertów ds. automatyki firmy igus, którzy oferują porady i pomoc zainteresowanym osobom, pomagając im znaleźć odpowiednie rozwiązanie dla każdej aplikacji. Obejmuje ona bezpłatną konsultację wideo, po której zainteresowani otrzymują indywidualną ofertę ze stałą ceną. W obszarze testowym dla klientów o powierzchni 400 metrów kwadratowych eksperci codziennie udzielają konsultacji wideo na żywo i wspólnie z klientem sprawdzają wykonalność planowanej aplikacji automatyzacji. Dzięki "Test before you invest, klienci" mogą w prosty sposób przedstawić swoje zadania automatyzacji. Specjaliści od robotyki testują następnie bezpłatnie w ciągu godziny instalację robotów z obrabianym przez klienta przedmiotem. "Usługa ta jest coraz częściej wykorzystywana. W Niemczech mamy obecnie około dziesięciu testów tygodniowo. Klienci otrzymują następnie film z testów manipulacyjnych wraz z ofertą stałej ceny na komponenty, których będą potrzebować, jeśli chcą wdrożyć daną aplikację," mówi Mühlens i dodaje: "Od początku wsparliśmy ponad 1200 projektów, a w samych Niemczech doradzamy średnio 25 klientom tygodniowo. Podsuwamy zainteresowanym pomysły i wykorzystujemy całą naszą wiedzę, aby absolutnie każdy mógł łatwo znaleźć odpowiednie rozwiązanie z zakresu robotyki, nie będąc spowolnionym przez koszty."

Terminy "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" oraz "yes" są prawnie chronionymi znakami towarowymi firmy igus® GmbH/ Kolonia w Federalnej Republice Niemiec oraz, w przypadku niektórych, również w innych krajach. Jest to niepełna lista znaków towarowych (np. oczekujące na rozpatrzenie wnioski o rejestrację znaków towarowych lub zarejestrowane znaki towarowe) firmy igus GmbH lub spółek powiązanych z igus w Niemczech, w Unii Europejskiej, USA i/lub innych krajach lub jurysdykcjach.

igus® GmbH podkreśla, że nie sprzedaje żadnych produktów firm Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES , Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber oraz wszystkich innych producentów napędów wspomnianych na tej stronie. Produkty oferowane przez igus® należą do igus® GmbH.