Szybko i łatwo: automatyka kuchenna z motion plastics


Kuchnia przyszłości jest elastyczna, modułowa i w razie potrzeby wykonuje pracę za Państwa. Szybkie i bezobsługowe roboty do gotowania stają się coraz bardziej interesujące, zwłaszcza w przypadku restauracji typu fast food, ponieważ pomagają zlikwidować luki kadrowe, przyspieszyć procesy i skrócić czas oczekiwania. W tym celu mamy w naszej ofercie odpowiednią technologię łożyskową, zasilanie i ekonomiczną robotykę. Państwa korzyści:
  • Bez przestojów maszyn: komponenty mogą być obliczane online
  • higieniczne i odporne na zabrudzenia, a w razie potrzeby zgodne z wymogami FDA
  • Oszczędzające przestrzeń montażową i masę
Zamów indywidualną próbkę teraz
Przygotuj jedzenie w woku — w pełni automatycznie dzięki kompaktowym osiom liniowym drylin

Kup lub zbuduj samodzielnie

Robot typu Delta do użytku spożywczego

 
  • Średnica obszaru roboczego 660 mm przy wysokości roboczej 180 mm
  • Szybkość podnoszenia do 30 na minutę
  • Samosmarowe i bezobsługowe osie paska zębatego drylin ZLW
  • Gotowe do podłączenia z silnikami krokowymi i systemem sterowania silnikiem dryve D1
Więcej informacji na temat robotów typu delta

Robot-barista

Robot-barista z bezobsługowymi komponentami do pracy przez 24 godziny na dobę

Roboty gastronomiczne

Automatyzacja gastronomii stała się łatwa dzięki modułowemu systemowi igus


Wybrane motion plastics dla w pełni zautomatyzowanej kuchni

 

Robot drylin typu delta

Robot typu Delta
  • Średnica obszaru roboczego wynosząca 660 mm
  • Szybkość podnoszenia do 30 na minutę
  • Bezosbługowe elementy samosmarujące

drylin ZLW — 7. oś dla robota

drylin ZLW oś 7
  • Elastyczne wykorzystanie robota zamiast kinematyki blokującej
  • Zestaw adaptera Przygotowanie odpowiednich systemów e-prowadników
  • Integracja z igus Robot Control

System modułowej przekładni drygear

drygear Apiro
  • Temperatura zastosowania: +5 °C to +50 °C
  • Odpowiednie do zastosowania przy rozpryskach wody
  • Lekkie
  • Bezsmarowość

Łożysko ślizgowe iglidur A160

Łożyska ślizgowe przystosowane do kontaktu z żywnością
  • Zgodne z wymogami FDA oraz regulacjami UE w zakresie kontaktu ze środkami chemicznymi oraz żywnością
  • Zgodne z rozporządzeniem (UE) nr 10/2011
  • Wysoka odporność na media

Głowica przegubowa z gwintem wewnętrznym

Głowica przegubowa z gwintem wewnętrznym KCRM
  • Wykrywalna głowica przegubowa dla przemysłu spożywczego wykonana z materiałów zgodnych z wymogami FDA i UE 10/2011
  • Nowa konstrukcja nie daje brudowi żadnych szans

e-prowadnik E2.1

e2.1
  • Szybkie, łatwe wypełnianie
  • Zintegrowany hamulec zapewniający płynną i cichą pracę
  • Zmniejszenie przestrzeni montażowej dzięki małym promieniom gięcia już od 28 mm

Ustawianie opcji na nowym poziomie

Kuchnia z innowacyjną technologią we współczesnym designie we wszystkich ruchomych elementach mebli. W tym celu oferujemy odpowiednią technologię łożyskową i zasilanie. Są to odpowiednie produkty, które umożliwiają płynną, cichą i bezobsługową pracę.

Tam, gdzie motion plastics są już z powodzeniem stosowane

 


Przetestowane w laboratorium testowym pod kątem zastosowań w rzeczywistych warunkach

Wszystkie produkty są testowane pod kątem zużycia i trwałości w rzeczywistych warunkach, w laboratorium testowym igus, największym w branży. Wyniki są wprowadzane do naszego narzędzia do obliczania żywotności w celu precyzyjnego przewidywania wytrzymałości.
 
igus przeprowadza także testy na zlecenie klienta, umożliwiając sprawdzenie produktów w warunkach całkowicie odzwierciedlających określone wymagania.

blog
Jakie są najważniejsze przepisy dla producentów automatów sprzedających z branży spożywczej? W jaki sposób można zaoszczędzić przestrzeń montażową w obliczu rosnącego asortymentu produktów? Tworzymy bloga aby odpowiedzieć na te i wiele innych pytań.
Rzuć okiem teraz!