Wypieki

Przegląd

Maszyny do krojenia, pakowania, zamykania i grupowania do transportu i obsługi artykułów spożywczych stawiają wysokie wymagania technologii łożyskowej. Nacisk kładziony jest na rygorystyczne wymagania higieniczne i rosnące oczekiwania dotyczące wydajności systemu. Całkowita bezsmarowość i bezobsługowość, długa żywotność w trybie pracy ciągłej, a także odporność chemiczna i niska absorpcja wilgoci to tylko kilka przykładów wysokich standardów przemysłowych.

Używane produkty i przykłady zastosowań

Maszyna do wypieku wafli Walterwerk w przemyśle spożywczym jest używana poniżej, aby pokazać naszą technologię łożysk polimerowych na trzech stacjach centralnych.

Regulacja formatu: stacja do usuwania rożków lodowych

Regulacja położenia dzióbka ciasta

Regulacja osłony bezpieczeństwa
System wypieku wafli Walterwerk Prosty, wytrzymały i wydajny: takie są cechy tego bezsmarowego układu liniowego stosowanego w przemysłowym systemie wypieku wafli firmy Walterwerk.
Regulacja formatu stacji usuwania izolacji

Stacja usuwania izolacji

Jednostki liniowe ze śrubą pociągową drylin są używane do regulacji wiązki pryzmatycznej w stacji do usuwania rożków lodowych. Technologia łożysk bezsmarowych jest bezobsługowa i ekonomiczna.
Regulacja położenia rury rozprowadzającej ciasto

Rura rozprowadzająca ciasto

Ustawienie położenia rury rozprowadzającej ciasto odbywa się za pomocą liniowego systemu śruby pociągowej drylin z regulacją luzu.
Regulacja osłony bezpieczeństwa

Osłona bezpieczeństwa

Hybrydowe łożyska rolkowe drylin, dla zapewnienia możliwie najniższej siły regulacji osłony bezpieczeństwa.

Przykłady zastosowań pochodzące od naszych klientów

Maszyna do pakowania chleba

Ta maszyna pakująca do przemysłowych produktów piekarniczych wymagała odpowiednich komponentów zasilających.