Profil
Czego potrzebowaliśmy:
- Rozwiązania niezawierające metali i smarów, aby uniknąć zanieczyszczenia napojami
- Trwałe, ekonomiczne komponenty
Wymagania:
Startup Kuantom opracował maszynę, która miesza koktajle. Nadaje się do kawiarni, hoteli, restauracji i dyskotek i miesza charakterystyczne koktajle o niezmiennie wysokiej jakości. igus wspierał Kuantom w opracowaniu systemu lejka i osi emulsji, w których zastosowano łożyska ślizgowe iglidur. Musiały one sprostać pewnym wyzwaniom, w tym m.in:
- Odporność na korozję
- Obrót pomimo kontaktu z lepkimi lub słodkimi cieczami
- Odporność przy 10 000 obrotów na minutę
- Brak powstawania hałasu
- Niska cena
Przemysł:
Gastronomia, przemysł spożywczy
Sukces dla klienta:
Łożyska ślizgowe iglidur i łożyska kulkowe xiros pracują w duecie, aby zapewnić doskonałe koktajle. Są trwałe i nie wymagają smarowania, co oznacza, że napoje nie są zanieczyszczone.