Produkty do ekspresów do kawy

W pełni automatyczny ekspres do kawy, ekspres do espresso lub zaparzacz. Jakkolwiek kawa jest przygotowywana, ruchome elementy są wszędzie. Liniowe łożyska ślizgowe do opuszczania wylotu kawy, koła zębate do transportu ziaren, śruby pociągowe i nakrętki do budowania ciśnienia w jednostce zaparzaczu.
Wrażliwe pozycje montażowe wymagają zastosowania komponentów niewymagających smarowania, a niekiedy także kompatybilnych z żywnością, które również pracują przy niewielkiej konserwacji. Są też kompaktowe, poruszają się płynnie, długo wytrzymują i nie grzechoczą.

Państwa korzyści: Technologia w górę ▲ Koszty w dół 

  • Całkowicie bezsmarowe dzięki wbudowanym smarom stałym
  • Długa żywotność, bezobsługowość
  • Odporność na brud
  • Niekorodujące
  • Różne materiały dla każdego wymagania
  • Dostępna jest również zgodność z wymogami FDA i UE 10/2011

Produkty w ekspresach do kawy i ich obszary zastosowania

Łożyska kulkowe xiros

Łożyska kulkowe

Pokrętła z gładkim łożyskowaniem

Regulatory obrotowe w ekspresach do kawy są łatwe do wdrożenia dzięki łożyskom kulkowym. Prosta, płynna regulacja jest tu tak samo ważna jak absolutna wolność łożyska od smarowania i konserwacji. Produkty odporne na korozję zapobiegają również przedwczesnemu zużyciu.
Więcej informacji tutaj w sklepie

Koła zębate

Koła zębate

Bezsmarowy transport fasoli

Transport ziaren kawy do młynka wymaga zastosowania kół zębatych. Elementy pozbawione smaru są szczególnie ważne w bezpośrednim sąsiedztwie ziaren kawy. Ale niskie zużycie i długa żywotność również odgrywają tu rolę.
Więcej informacji tutaj w sklepie

Niskoprofilowe prowadnice liniowe drylin N

drylin N

Odporna na korozję konstrukcja wylotu

Łożyska liniowe są stosowane w ekspresach do kawy do takich funkcji jak opuszczanie wylotu w celu dozowania kawy i wyciągania głowicy ekspresu w celu konserwacji. Płynnie regulowane, bezobsługowe, bezsmarowe i odporne na korozję systemy prowadzenia wydłużają żywotność maszyny.
Więcej informacji tutaj w sklepie

Technologia śrub pociągowych dryspin

dryspin

Higieniczne w zaparzaczu

Kawa produkowana jest za pomocą śruby pociągowej, która pod wysokim ciśnieniem przeciska gorącą wodę przez sproszkowaną kawę. Ponieważ śruba i nakrętka pociągowa mają kontakt z cieczami, muszą być całkowicie bezsmarowe oraz higieniczne. I nie może być mowy o korozji.
Więcej informacji tutaj w sklepie

Łożyska ślizgowe iglidur Z

iglidur® Z

Mocne w młynku

Młynek generuje duże siły podczas mielenia ziaren. Frezy są prowadzone przez łożyska ślizgowe zaprojektowane dla dużych sił. Zanieczyszczenia powodowane przez proszek kawowy sprawiają, że konieczna jest odporność na zabrudzenia i bezsmarowość.
Więcej informacji tutaj w sklepie

Łożyska ślizgowe iglidur A181

Łożyska ślizgowe A181

Odpowiednie do stosowania z żywnością w grupie browarniczej

Komponenty biorące udział w procesie warzenia muszą spełniać normy higieny i zgodności z żywnością. Łożyska ślizgowe wykonane ze specjalnego materiału iglidur A181 są dzięki temu zgodne z przepisami FDA i UE 10/2011.
Więcej informacji tutaj w sklepie

Zestaw próbek motion plastics

igus corner