Higieniczny i modułowy: rozbijarka jaj poprawia obsługę klienta

  • Co było potrzebne: przybory kuchenne do higienicznego i bezpiecznego przygotowywania posiłków
  • Wymagania: szybki zwrot z inwestycji, bezobsługowe i bezsmarowe komponenty
  • Materiał: prowadnice liniowe drylin T, silniki śrubowe z nakrętkami wykonanymi z iglidur J
  • Branża: żywność/gastronomia
  • Sukces klienta: zwiększenie produktywności, zmniejszenie kosztów operacyjnych i odpadów żywnościowych

     
Zapytaj o indywidualne konsultacje teraz
Maszyna do rozbijania jajek

O aplikacji:

Firma JSL Solution Pte Ltd opracowała maszynę do rozbijania jajek na wpół ugotowanych.
Maszyna może rozbijać i rozprowadzać jajka za dotknięciem przycisku, zapewniając świeżość jaj. Jajko jest automatycznie transportowane z tacy na płytę do gotowania i oddzielane. Puste skorupki jaj są następnie transportowane do oddzielnego przedziału.
Bezobsługowe i bezsmarowe komponenty nadają się do zastosowań spożywczych o najwyższych wymaganiach higienicznych. Dzięki modułowej konstrukcji rozwiązania automatyzacji, w przyszłości będzie można je łączyć z urządzeniami do jaj sadzonych i jajecznicy.

Problem

Ze względu na limity pracowników zagranicznych w sektorze usług, w Singapurze występują wąskie gardła w branży gastronomicznej. Długie czasy oczekiwania w restauracjach lub hotelach nie są niespotykane. Z powodu wirusa Covid 19 w grę wchodzą również silniejsze restrykcje w zakresie Covid 19. Marnowanie żywności jest ważnym kosztem do rozważenia.
Zautomatyzowane procesy w kuchni, które dodatkowo sprawdzają stan magazynowy i poprawiają jakość żywności, mogą zaradzić tej sytuacji. Jednak systemy z robotami są często zbyt drogie dla sektora handlu detalicznego żywnością i napojami.

Rozwiązanie:

Projekt JSL Solution dotyczący serwowania na wpół ugotowanych jajek ma na celu umożliwienie wykonywania bardziej wartościowych zadań i zoptymalizowanie obsługi klienta. Pozwala pracownikowi przeznaczyć więcej czasu na obsługę klienta bez zgadywania, marnowania czasu, dostrajania ognia, pilnowania zegara i oczekiwania klienta. Zastosowanie automatyki kuchennej poprawia również bezpieczeństwo, higienę i przechowywanie żywności. W tym celu codziennie zbierane są dane z kontroli jakości.
Smukła konstrukcja pozwala na optymalne wykorzystanie przestrzeni roboczej w sklepach. To modułowe rozwiązanie automatyzacji dla sektora cateringowego zwiększa codzienną wydajność, obniża koszty operacyjne dzięki mniejszej ilości odpadów i zwiększa obroty firmy.