Prosimy wybrać kraj dostawy

Wybór kraju/regionu może mieć wpływ na różne czynniki, takie jak cena, opcje wysyłki i dostępność produktów.

PL(PL)

Materialy multimedialne

Czy masz pytania? Potrzebujesz materialów?
Biezace informacje prasowe i material fotograficzny gotowy do publikacji sa dostepne tutaj.
Bedziemy wdzieczni równiez za Twój numer telefonu, adres e-mail czy numer faksu!

Kontakt do prasy Czy dodac Cie do naszej listy mailingowej dotyczacej materialów multimedialnych?

igus zadebiutuje w roli wystawcy na Trako 20192019-09-26

23 września firma igus, lider technologii „motion plastics”, po raz pierwszy wystawi się na targach transportu szynowego Trako 2019. Celem jest budowanie długotrwałych relacji z partnerami z tej branży. Technologie „motion plastics”, w których specjalizuje się firma igus są dziś, ze względu na swoją uniwersalność wykorzystywane w całej gamie branż. Coraz większą popularność zdobywają także w aplikacjach dedykowanych transportowi szynowemu. Z tego powodu spółka postanowiła w tym roku zadebiutować na dedykowanych tej branży targach TRAKO.

– W branży kolejowej jesteśmy obecni od wielu lat, ale każda okazja do poznania nowych odbiorców i zaprezentowania się potencjalnym partnerom jest dla nas bardzo cenna. Z pewnością największą atrakcją naszego stoiska będą aplikacje, które będziemy prezentować na naszym stoisku dzięki uprzejmości kilku naszych wieloletnich klientów. Odwiedzający będą mogli zobaczyć działające już w realnym zastosowaniu produkty, takie jak siedzenia pociągowe, czy drzwi odskokowo-przesuwne – mówi Michał Obrębski, Manager Produktu iglidur. – Choć w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko można już zamówić w Internecie, to jednak nie zastąpi to rozmowy w cztery oczy, która pozwala budować relacje z partnerami – mówi Obrębski. Manager igus Polska podkreśla, że firma koncentruje się na prezentowaniu aplikacji, dzięki którym klienci i odbiorcy mogą wypracować swoją przewagę techniczną na rynku. – Aplikacje, które już bardzo dobrze znamy, to np. siedzenia kolejowe, pantografy czy lusterka pojazdów szynowych. Ale bezsmarowne trybopolimery mogą spisać się idealnie jeszcze w setkach innych miejsc w pociągach, tramwajach i innych pojazdach szynowych – mówi Obrębski. TRAKO, to jedna z większych w Europie imprez w branży kolejowej. Managerowie igus są przekonani, że konstruktorzy tego typu maszyn będą zainteresowani materiałami spełniającymi wymogi normy EN45545 oraz nowym materiałem iglidur RW370, który spełnia wymogi tej właśnie normy.

Terminy "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" oraz "yes" są prawnie chronionymi znakami towarowymi firmy igus® GmbH/ Kolonia w Federalnej Republice Niemiec oraz, w przypadku niektórych, również w innych krajach. Jest to niepełna lista znaków towarowych (np. oczekujące na rozpatrzenie wnioski o rejestrację znaków towarowych lub zarejestrowane znaki towarowe) firmy igus GmbH lub spółek powiązanych z igus w Niemczech, w Unii Europejskiej, USA i/lub innych krajach lub jurysdykcjach.

igus® GmbH podkreśla, że nie sprzedaje żadnych produktów firm Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES , Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber oraz wszystkich innych producentów napędów wspomnianych na tej stronie. Produkty oferowane przez igus® należą do igus® GmbH.