Change Language :

Zgodność z FDA i EU10/2011
Nowe łożyska zatrzaskowe iglidur® A230 można łatwo i bezpiecznie zatrzasnąć w blasze dzięki ich kształtowi.
Opracowana specjalnie dla sektora spożywczego formuła materiału jest szczególnie odpowiednia dla maszyn i systemów mających kontakt z żywnością dzięki łatwemu do wykrycia kolorowi, niskiej absorpcji wilgoci i zgodności z wytycznymi FDA i EU10/2011.

W tym celu opracowaliśmy łożyska zatrzaskowe iglidur® A230
W przetwórstwie spożywczym blachy są używane nie tylko do pieczenia ciast. W maszynach pakujących i przetwórczych wiele ruchomych części jest prowadzonych lub podpartych w konstrukcjach wykonanych z cienkościennych elementów metalowych.
Otwory w tych blachach są często nieprecyzyjnie wykrawane lub wycinane laserowo. Konwencjonalne łożyska ślizgowe wymagają jednak zazwyczaj precyzyjnego pasowania w celu zapewnienia pasowania na wcisk.
W tym miejscu do gry wkracza seria łożysk zaciskowych firmy iglidur®. Dzięki podcięciu, łożyska te są pasowane nawet przy nieprecyzyjnych otworach. Nowy materiał iglidur® A230 zapewnia również, że system może być zaprojektowany zgodnie z normą EU10/2011 i FDA oraz jest odporny na wiele agresywnych środków czyszczących.
Nasz ekspert zaprezentuje produkt i krótko wyjaśni jego zalety

Osobista:
Od poniedziałku do piątku: 7:00–20:00
Sobota: 8:00–12:00
Online:
Umów spotkanie z ekspertem