Change Language :
Rodzinna firma Dipl.-Ing. Schindler & Wagner GmbH & Co KG (w skrócie SCHIWA) od ponad 50 lat jest jednym z wiodących producentów niestandardowych i znormalizowanych systemów krojenia w przemyśle wędliniarskim, szynkowym i serowym. Zgodne z wymogami FDA e-prowadniki firmy igus pomagają spełnić surowe wymagania w zakresie bezpieczeństwa i higieny.

Te i inne tematy znajdziesz w naszym przewodniku dla inżynierów projektujących maszyny spożywcze.
Asortyment spełniający wysokie standardy higieny
Aby spełnić surowe wymagania dotyczące higieny i bezpieczeństwa żywności na wszystkich etapach produkcji żywności, igus oferuje rozwiązania z tworzyw sztucznych, takie jak e-prowadniki, łożyska ślizgowe lub prowadnice liniowe, które zostały opracowane specjalnie do zastosowań ruchomych. Są one bezobsługowe, bezsmarowe — co zapobiega zanieczyszczeniu produktu — są bezpieczne dla żywności i niewrażliwe na wpływy takie jak brud, woda, chemikalia, ciepło lub uderzenia. W przyszłości wkładki systemów liniowych drylin również zostaną zastąpione niebieskim materiałem iglidur A160 zgodnym z wymogami FDA i UE. "Dziś po raz kolejny jesteśmy liderem na rynku nie tylko pod względem technicznym, ale także higienicznym. Nie jesteśmy najwięksi na rynku, ale powiedziałbym, że jesteśmy najbardziej innowacyjni. A igus wniósł w to decydujący wkład dzięki wszystkim rozwiązaniom z tworzyw sztucznych, których używamy w naszych maszynach", podsumowuje Hüttenrauch.
Osobista:
Od poniedziałku do piątku: 7:00–20:00
Sobota: 8:00–12:00
Online:
Umów spotkanie z ekspertem