Change Language :
Skuteczne wykorzystanie przenośnika taśmowego z przekładniami drygear® Apiro®
W jaki sposób innowacyjna technologia radzi sobie z wyzwaniami związanymi z transportem opakowań żywności i umożliwia elastyczną regulację formatu w celu kierowania produktów dzięki przekładniom igus® drygear® Apiro®.
W stale rozwijającym się przemyśle spożywczym szczególnie prosta i szybka regulacja formatu ma kluczowe znaczenie dla obsługi opakowań o różnych rozmiarach i spełnienia najwyższych standardów jakości. W tym miejscu do gry wkracza przenośnik taśmowy włoskiej firmy I.B.srl oraz synchronizacja innowacyjnych przekładni drygear® Apiro® firmy igus® wraz z jednostką liniową z napędem wrzecionowym drylin® SLW, umożliwiając elastyczną regulację przenośnika taśmowego.
Rozwiązanie
Pomyślne opracowanie przenośnika taśmowego zgodnego z wymaganiami żywności przy użyciu produktówigus®:
Dzięki technicznemu połączeniu przekładni drygear® Apiro®, modułów liniowych drylin® i wózków z napędem silnikowym, firma I.B.srl stworzyła dostosowany do potrzeb klienta system przenośnika taśmowego zgodnego z wymaganiami żywności, który umożliwia wydajne kierowanie produktów. Zastosowane komponenty są w 100% bezobsługowe i nie wymagają smarowania.
Rozwiązanie to nie tylko usprawniło procesy produkcyjne, ale także podniosło jakość, bezpieczeństwo i niezawodność w przemyśle spożywczym i opakowaniowym. I.B.srl pozostaje pionierem w branży dzięki innowacyjnej technologii igus®.

Idealne rozwiązanie dla branży opakowań i napojów
Znaczne oszczędności kosztów można również uzyskać poprzez doposażenie istniejących systemów produkcyjnych w zautomatyzowaną regulację formatu. Dzięki modułowemu systemowi przekładni, regulacja korytarza, regulacja krzywej i prowadnice boczne dla systemów przenośników mogą być łatwo zintegrowane z istniejącymi systemami w sposób oszczędzający miejsce. Prostą instalację można w dużej mierze przeprowadzić podczas trwającej produkcji, minimalizując przestoje.
Osobista:
Od poniedziałku do piątku: 7:00–20:00
Sobota: 8:00–12:00
Online:
Umów spotkanie z ekspertem