Change Language :
W przetwórstwie wędlin, ryb i produktów mięsnych, komponenty łożyskowe stosowane na przykład w maszynach do krojenia lub w technologii przenośników są konfrontowane z wysokimi wymaganiami wynikającymi z wymogów higieny w technologii żywności i rosnącymi oczekiwaniami co do wydajności systemów. Całkowity brak konieczności smarowania i konserwacji, długa żywotność przy ciągłej pracy, odporność chemiczna i niska absorpcja wilgoci to tylko kilka przykładów wysokich standardów branżowych.
Na przykładzie maszyny do cięcia z szybkim systemem odrzutów firmy Treif Maschinenbau GmbH przedstawiamy poniżej centralne sekcje takich systemów oraz zastosowanie naszej technologii przechowywania polimerów w procesach roboczych. Przede wszystkim należy tu wymienić następujące stacje:

W tej linii do krojenia kiełbasy, szynki i sera, zgodny z FDA e-chain® pomaga spełnić surowe wymogi bezpieczeństwa i higieny.
Przejdź do raportu użytkownika
W tej maszynie kiełbaski są najpierw mocowane w środku, a następnie rozkładane i ostatecznie oddzielane na dole.
Przejdź do raportu użytkownika
Ta maszyna produkcyjna spłaszcza plastry mięsa jak flądrę. Stosowane wcześniej podatne łożyska igiełkowe zastąpiono higienicznymi i wytrzymałymi łożyskami ślizgowymi iglidur®.
Przejdź do raportu użytkownika
Posiadający do sześciu palców i w niektórych przypadkach ponad 100 przegubów chwytak jest używany między innymi do pakowania kiełbas i serów. Łożyska iglidur® G zapewniają stale płynny ruch.
Przejdź do raportu użytkownikaOsobista:
Od poniedziałku do piątku: 7:00–20:00
Sobota: 8:00–12:00
Online:
Umów spotkanie z ekspertem